Website www.zelftestonderwijs.nl geopend: studenten en medewerkers kunnen vanaf 5 mei testen aanvragen

De website www.zelftestonderwijs.nl is vanaf nu geopend. Studenten en medewerkers kunnen vanaf 5 mei testen aanvragen. De testen zijn gratis en vrijwillig.

Op 26 april heeft het kabinet de coronamaatregelen voor universiteiten versoepeld. Daardoor is meer fysiek onderwijs mogelijk op anderhalve meter afstand. Voorwaarde voor de versoepelingen was dat studenten en medewerkers zelftesten gebruiken.

De afgelopen weken hebben de universiteiten, de overheid en SURF gewerkt aan de website www.zelftestonderwijs.nl. Op deze website waar studenten en medewerkers de zelftesten kunnen aanvragen.

Vanaf woensdag 5 mei om 10.00 uur in de ochtend kunnen de zelftesten aangevraagd worden. De zelftesten zijn gratis en vrijwillig. Het is geen voorwaarde voor fysiek onderwijs.

De universiteiten zijn blij met de mogelijkheid om meer fysiek onderwijs te kunnen geven en om meer fysieke ontmoeting mogelijk te maken. Dat is belangrijk voor zowel studenten en docenten. Universiteiten doen hun uiterste zo snel mogelijk meer fysiek onderwijs te geven.

Screenshot van de website www.zelftestonderwijs.nl