Studentenwelzijn

Vlaggen - Nareeta Martin via Unsplash
Studentenwelzijn

“Corona maakt ons als internationale studenten nog internationaler”

Vol optimisme kozen de internationale studenten Giancarlo en Nicoletta anderhalf jaar geleden voor een studie aan de Universiteit Utrecht om hun horizon te verbreden en de Nederlandse cultuur op te snuiven. Maar nu de hele wereld in lockdown zit, kunnen ze nergens meer heen. Hoe ervaren zij dit en hoe proberen zij hier nu hun studie en sociale leven voort te zetten?

Lees verder »
DUB-avondklok via Youtube
Studentenwelzijn

“Avondklok treft studenten onevenredig hard”

Het videoteam van het Utrechts Universiteitsblad DUB vroeg Natalie van ’t Hullenaar van Vidius, Bart de Meer van roeivereniging Orca en Marijn Baars van de universiteitsraad hoe de lockdown en de avondklok de Utrechtse studenten raakt.

Lees verder »
Foto Egin Akyurt via Unsplash
Studentenwelzijn

Studenten gaan kapot aan de lockdown

Baan verliezen, minder uren werken… Bijna een op de drie studenten heeft in de coronacrisis financiële zorgen, blijkt uit een peiling onder zo’n 1.250 studenten. Ook gebruiken ze meer alcohol en drugs.

Lees verder »
Jongeren - Afta Putta Gunawan via Pexels
Studentenwelzijn

Eveline Crone: “Jongere generatie hardst geraakt”

“Jongeren hebben het gevoel dat ze weinig perspectief hebben, dat ze niet weten hoe het leven er over een of twee maanden uitziet. Daardoor lijken ze geen controle te hebben over hun eigen leven”, zegt Eveline Crone, hoogleraar Developmental neuroscience in society aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees verder »
Studentenwelzijn - VSNU
Studentenwelzijn

Universiteiten publiceren e-zine over studentenwelzijn

De VSNU heeft een digitaal magazine gepubliceerd over studentenwelzijn. Het e-zine staat vol met voorbeelden die laten zien hoe alle universiteiten studentenwelzijn ondersteunen. Dat zijn deels nieuwe en deels bestaande initiatieven. Lees over zelfhelpmodules bij de Rijksuniversiteit Groningen, de wellbeing-week van de Universiteit Utrecht en peer support aan Maastricht University.

Lees verder »