Studentenwelzijn

Foto Egin Akyurt via Unsplash

Studenten gaan kapot aan de lockdown

Baan verliezen, minder uren werken… Bijna een op de drie studenten heeft in de coronacrisis financiële zorgen, blijkt uit een peiling onder zo’n 1.250 studenten. Ook gebruiken ze meer alcohol en drugs.

Lees verder »
Jongeren - Afta Putta Gunawan via Pexels

Eveline Crone: “Jongere generatie hardst geraakt”

“Jongeren hebben het gevoel dat ze weinig perspectief hebben, dat ze niet weten hoe het leven er over een of twee maanden uitziet. Daardoor lijken ze geen controle te hebben over hun eigen leven”, zegt Eveline Crone, hoogleraar Developmental neuroscience in society aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees verder »
Studentenwelzijn - VSNU

Universiteiten publiceren e-zine over studentenwelzijn

De VSNU heeft een digitaal magazine gepubliceerd over studentenwelzijn. Het e-zine staat vol met voorbeelden die laten zien hoe alle universiteiten studentenwelzijn ondersteunen. Dat zijn deels nieuwe en deels bestaande initiatieven. Lees over zelfhelpmodules bij de Rijksuniversiteit Groningen, de wellbeing-week van de Universiteit Utrecht en peer support aan Maastricht University.

Lees verder »
Stoepkrijt - Marliese Streefland via Unsplash
Studentenwelzijn

Studenten in contact door stoepkrijt

Tijdens Chalk, Walk & Talk kunnen Nijmeegse studenten op 23 en 24 april met elkaar in contact komen via een stoepkrijtwandeling door de stad. De organisatoren willen hiermee studenten de kans bieden om weer eens een nieuw persoon te leren kennen en zich tegelijkertijd creatief te uiten.

Lees verder »
Ochtendkoffie - Íris Juana via Unsplash
Studentenwelzijn

Studenten gaan elkaar motiveren tijdens de Radboud Day Start

Vanaf aankomende maandag kunnen Radboudstudenten gezamenlijk hun dag beginnen tijdens de Radboud Day Start. De komende weken zijn er 12 online meetings waarbij studenten sporten, studeertips krijgen en ze met elkaar in gesprek gaan over hun dag. “Ik hoop dat dit bijdraagt aan het welzijn op de korte termijn.”

Lees verder »
Twee kinderen - Rachel via Unsplash
Studentenwelzijn

Nieuwe maatjes door de Friend-o-matic pubquiz

Meer dan 120 studenten deden donderdag mee aan de Friend-o-matic pubquiz, het matchingsproject tegen eenzaamheid van Groningse studentenbladen UKrant en HanzeMag . Met het gewenste effect: “Zo ontmoet je mensen die je anders nooit was tegengekomen.”

Lees verder »
Wandelen - Jon Tyson via Unsplash
Studentenwelzijn

“Die eerste ontmoeting is het moeilijkst”

Eerstejaarsstudenten Vaamika Budhiraja en Balázs Murguly leerden vanwege corona maar moeilijk nieuwe mensen kennen. Ze vonden elkaar via het maatjesproject Buddy-to-Buddy van het Erasmus Student Network van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder »