Samenleving

Griekenland - Uta Scholl via Unsplash

Leidse alumni Ancient History vertellen over solliciteren in coronatijd

Drie alumni van de Leidse opleiding Ancient History vertellen hoe zij in coronatijd een baan vonden na hun afstuderen. Gabriël hing tijdens het gesprek een enorm bord met post-its als geheugensteuntje achter zijn laptop, Molly was blij dat de leden van de solllicitatiecommissie een ‘name tag’ op het scherm hadden en Diede vertelt dat het helpt om te bedenken dat de verwachtingen twee kanten op behoren te gaan.

Lees verder »
Werk - Marten Bjork via Unsplash

Onderzoek: arbeidsmarkt doorstaat coronapandemie redelijk

Ondanks de economische schok van de coronapandemie zijn de baankansen over het algemeen goed voor gediplomeerden die de komende zes jaar de arbeidsmarkt op komen. Dit blijkt uit het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2026’ van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht.

Lees verder »
Vrouwe Justitia - Tingey Injury Law Firm via Unsplash
Samenleving

Lezing over gezondheidsrecht tijdens en na corona

Mogen artsen beslissen wie wel en niet op de IC wordt behandeld? Mag een werkgever je de toegang tot kantoor weigeren als je niet gevaccineerd bent? Over deze en andere vragen spreekt hoogleraar Privaatrecht Jac Rinkes (Open Universiteit) op 4 november in Nuth.

Lees verder »
Computer met mondkapje - Dimitri Karastelev via Unsplash
Samenleving

Zorg op afstand niet voor iedereen wenselijk

Zorg op afstand wordt niet door iedereen als wenselijk gezien. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam naar drie hulpverleningsorganisaties. Met mensen die niet digitaal vaardig zijn of vooral fysieke hulp nodig hebben, hebben minder baat bij e-health.

Lees verder »