Medewerkers

Groningen - t p via Unsplash

Werken in een lege UB

De Universiteits Bibliotheek van de RUG is door corona voor veel studenten een plek geworden waar ze alleen nog maar komen om boeken af te halen of terug te brengen. Maar hoe ziet de dagelijkse routine van de mensen die er werken er nu uit?

Lees verder »
Rianne Letschert - screenshot

Rector UM in gesprek met studenten en medewerkers

Rector Rianne Letschert is gestart met een ‘faculty tour’ om een beter beeld te krijgen hoe het gaat met de UM-gemeenschap tijdens de pandemie. Deze week sloot ze aan bij een tutorialgroep van FASoS. Tijdens dit gesprek ging het vooral over het psychisch en sociaal welbevinden van de studenten en hun begeleidster Aneta Spendzharova.

Lees verder »
Rek eruit - Kevin Nice via Unsplash

WUR: De rek lijkt er uit

Sinds de start van het nieuwe jaar komen er meer mensen met corona-gerelateerde problemen bij ons langs, zegt René Hoevenaren, medewerker van Bedrijfsmaatschappelijk Werk van WUR. “Bij meer mensen lijkt de rek er uit qua motivatie en veerkracht, mede door het ontbreken van perspectief, gemis aan sociale contacten en de verhoogde druk op ouders met schoolgaande kinderen.”

Lees verder »
Thuiswerken - Charles Deluvio via Unsplash

“Ik wil niet dat studenten de rommel zien”

Bij de een zie je een witte muur, bij de ander krijg je een inkijkje in het privéleven. Denken docenten bewust na over de achtergrond waartegen ze hun online colleges geven? “Ik wilde iets anders dan de boekenplank die de meeste witte, mannelijke hoogleraren hebben.”

Lees verder »
Zoomvrij - Kenny Meesters

Tilburgse docent roept vergadervrije week uit

Teamsen, Zoomen, Meeten… De Tilburgse universitair docent Kenny Meesters kan wel een pauze gebruiken. Tijdens de onderwijsvrije week, die zaterdag 13 februari begint, is hij #Zoomvrij. “Als zestienjarige nerd had ik niet geloofd dat ik ooit genoeg zou krijgen van computeren.” Decaan Geert Duysters ondersteunt het initiatief.

Lees verder »
Bureau - Oliur via Unsplash

Extra stoelen en monitors voor thuiswerkers

De TU/e gaat extra bureaustoelen en beeldschermen huren voor thuiswerkers die daar nog behoefte aan hebben. Hiermee wordt voorkomen dat de kantoortuinen in Atlas – waar tot dusver uit is geput – zodanig moeten worden gestript dat eventuele kantoorwerkers daar dit voorjaar niet meer terecht kunnen.

Lees verder »
Thuiswerken

“Als ik van zolder naar beneden ga, ben ik thuis”

De nieuwe lockdown brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor Olga Penninger, studieadviseur aan de faculteit psychologie en neurowetenschap. “We moeten een nieuwe collega inwerken en niet iedereen kan door privé-omstandigheden evenveel werken als normaal, dus maak ik nu extra uren.”

Lees verder »
Krenten - Markus Winkler via Unsplash
Medewerkers

Een onderzoeksjaar zonder krenten in de pap

Een portret van drie Eindhovense promovendi die langer dan verwacht hun geliefde labs moesten missen, er veelal nog steeds maar beperkt terechtkunnen, maar hun onderzoek ondanks tegenslag toch richting de eindstreep weten te stuwen.

Lees verder »