Lancering YoungXperts: platform om jongeren door de crisis te helpen

De Erasmus Universiteit heeft een platform ontwikkeld om jongeren door de crisis heen te helpen. Ook is er een e-zine voor beleidsmakers en jongerenwerkers dat de resultaten van het onderzoek toegankelijk beschrijft en samenvat.

Eenzaamheid, achterstanden op school, weinig kansen tot sociaal contact met leeftijdsgenoten: de coronacrisis treft jongeren ontzettend hard. Hoe kunnen we jongeren helpen aan een betere toekomst, nu en na de coronacrisis? De afgelopen maanden onderzocht Erasmus SYNC lab deze vragen in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda en met hulp van jongeren zelf.

De kennis die SYNC Lab verzameld heeft, delen de onderzoekers nu via twee initiatieven. Via het onlangs gelanceerde jongerenplatform YoungXperts, waar jongeren informatie kunnen opzoeken over hun ontwikkeling én mogelijkheden om zelf in actie te komen voor een betere toekomst. En via een E-magazine  waarin voor beleidsmakers en jongerenwerkers de resultaten van het onderzoek toegankelijk zijn beschreven en samengevat.

Jongeren - Priscilla Du Preez via Unsplash