Campus

Campus Groningen - Julian Steenbergen via Unsplash

Uitbreiding aantal studieplekken voor kwetsbare studenten

Met ingang van deze week wordt het aantal studieplekken voor kwetsbare studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen uitgebreid. Er zijn meerdere locaties beschikbaar binnen de universiteit, waaronder de UB. Studenten die in aanmerking komen voor een van deze plekken krijgen na toewijzing per e-mail meer informatie over de procedure.

Lees verder »
TU Delft - Shyam via Unsplash

TU Delft breidt studieplekken op de campus uit

Online studeren trekt een zware wissel op studenten. Daarom kijkt TU Delft naar verschillende mogelijkheden om meer fysiek onderwijs en studieplekken op de campus mogelijk te maken. “We merken dat het voor een aantal studenten heel moeilijk is om thuis te studeren. Daarom kijken we naar het uitbreiden van het aantal studiewerkplekken op de campus. Tot op heden hebben we een zeer beperkt aantal studieplekken gereserveerd voor kwetsbare studenten. Dat gaan we nu uitbreiden”, aldus Rob Mudde, Vice President Education TU Delft.

Lees verder »
EM-TV-screenshot

EM TV: Wat betekent coronasneltesten voor EUR-studenten?

De Erasmus Universiteit start per 1 maart samen met het Erasmus Medisch Centrum, de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College een proef met coronasneltesten. Projectleider Paul Goossens vertelt in de uitzending over deze proef en wat het sneltesten kan betekenen voor Rotterdamse studenten.

Lees verder »
Binnenhof - ruddy.media via Unsplash

Kamer wil studenten weer op de campus hebben

Het kabinet moet ervoor zorgen dat studenten snel weer vaker fysiek les krijgen. Twee Kamermoties die daarop aandringen zijn gisteravond zonder tegenstemmen aangenomen. De compensatie voor afgestudeerde wo-bachelorstudenten haalde het niet.

Lees verder »
Neusswab - JC Gellidon via Unsplash

Mogelijk sneltesten aan Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit (RU) heeft in samenwerking met andere Nijmeegse onderwijsinstellingen een aanvraag voor een sneltestpilot gedaan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De betrokken partijen willen door middel van sneltesten activiteiten mogelijk maken die bijdragen aan het studentenwelzijn.

Lees verder »
Twee vrienden - Bewakoof.com Official via Unsplash

Universiteiten starten extra pilots om meer studenten naar campus te laten komen

Na de universiteiten in Groningen, Delft en Amsterdam (VU) staan nu ook Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen klaar om te beginnen met pilots voor veilig campusbezoek. De pilots zijn er op gericht om binnen de 1,5 meter richtlijnen meer ruimte voor fysiek contact op de campus te creëren en waardevolle lessen op te leveren voor een terugkeer naar normaal campus onderwijs later dit jaar.

Lees verder »
VU - Galaufs [CC BY-SA 4.0] via wikimedia
Campus

VU-studenten reclaimen campus: “Vergeten hoe leuk het was”

Eindelijk kunnen ze de sfeer op de campus opsnuiven. Zo’n 150 bachelorstudenten lopen deze week rond op de VU voor het workshopprogramma Reclaim the Campus. Voor sommigen is het een terugkeer, voor anderen is het een van de eerste keren. “Ik voel me eindelijk écht onderdeel van de universiteit.”

Lees verder »
Luchtfoto TU/e - Arno van den Tillaart [CC BY 2.0] via wikimedia
Campus

TU/e bedankt studentbesturen en studententeams voor inzet coronajaar

Dat het afgelopen jaar door de coronapandemie een zwaar jaar was, staat buiten kijf. De studentbesturen en studententeams van de TU/e kunnen daar over meepraten, want zie maar eens leden bij elkaar te houden en evenementen te organiseren onder lockdownmaatregelen. De TU/e zette daarom deze besturen en teams speciaal in het zonnetje.

Lees verder »
Amsterdam - Jace & Afsoon via Unsplash
Campus

Intreeweek UvA deels fysiek, deels online

De Intreeweek voor eerstejaars UvA-studenten vindt in augustus en september deels fysiek en deels online plaats. Dat laat de organisatie weten. “Indien de pandemie in september uit het zicht is, is er een grote kans dat dit jaar het legendarische eindfeest van Intreeweek zal plaatsvinden.”

Lees verder »
Letters University of Twente
Campus

Twentse introweek grotendeels fysiek op campus

De Twentse introweek Kick-In (25 augustus tot en met 2 september) is dit jaar vrijwel helemaal fysiek. Niet-gevaccineerde studenten moeten zich eerst testen voor sociale, niet-informatieve activiteiten. Ook moet er anderhalve meter afstand in acht worden genomen, zo laat de commissie weten.

Lees verder »